Δεν θα μπορούσα να σας γράφω για συνταγές αν δεν ξεκίναγα με την αγαπημένη μου συνταγή.
ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ
Και για να είμαι πιο ακριβής σαλάτα ζυμαρικών με ότι έχει το ψυγείο.
Η συνταγή αυτή δεν είναι όπως οι συνηθισμένες με ακριβής αναλογίες κι αυτό γιατι είναι μια γρήγορη συνταγή που μπορείτε να την προσαρμόσετε στα γούστα σας, στις θερμιδικές αναλογίες που θέλετε, να την γευτείτε ως πλήρες γεύμα για εσάς, να την σερβίρετε για ορεκτικό ή ακόμα για ένα εντυπωσιακό πιάτο πάνω σε ένα γιορτινό τραπέζι .
Καταρχάς πρέπει να κάνουμε επιλογή ζυμαρικών.Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε ζυμαρικό υπάρχει στο ντουλάπι μας.Φιογκάκια, πέννες, βίδες, κοχύλια, χρωματιστά ζυμαρικά και για όποια προσέχει την διατροφή της μπορεί να χρησιμοποιήσει ζυμαρικά ολικής αλέσεως που κάνουν πιο γρήγορη καύση.Επίσης μπορούμε να κάνουμε και μίξη αυτών να βάλουμε 2 και 3 είδη ζυμαρικών μαζί.
Bράζουμε τα ζυμαρικά μας (1 κανονικό πακέτο) και τα σουρώνουμε αφού πρώτα έχουμε κρατήσει ενα ποτηράκι του κρασιού ζωμό απο τα ζυμαρικά.
Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ γυάλινο ή αν δεν έχουμε τα αφήνουμε μες την κατσαρόλα και ρίχνουμε το ζωμό απο τα μακαρόνια,μια κουταλιά της σούπας βούτυρο λίγο αλάτι (αν έχουμε σκοπό να χρησιμοποιήσουμε αλμυρά τυριά) και πιπέρι.
Τώρα ανοίγουμε το ψυγείο μας και αρχίζει το παιχνίδι.
Κάντε επιλογή τόννο ή ζαμπόν και μπέικον ή γαλοπούλα υπολογίστε με το μάτι ανάλογα τα ζυμαρικά σας 2 κουτιά τόννο ή 20 φέτες απο αλλαντικά επιλογής(Τα κόβουμε σε κύβους)
Καθαρίστε 2 κρεμμύδια και κόψτε τα σε μορφή δάκρυ είτε με τον τόννο είτε με αλλαντικά το κρεμμύδι δίνει μια απίστευτη γεύση.
Εάν έχετε πράσινη πιπεριά και καρότο κόψτε την πιπεριά σε κύβους και το καρότο τρίψτε το όπως κάνουμε στην λαχανοσαλάτα.
Αυτομάτως αποκτάμε και χρώμα και γεύση στην σαλάτα μας
Ψιλοκόψτε μαιντανό η άνιθο ή ακόμα και τα δύο για έντονη μυρωδιά και γεύση
Παίξτε με κίτρινα τυριά και φέτα είτε κομμένα σε κυβάκια είτε τριμμένα, μπορείτε να βάλετε και τυριά με χαμηλά λιπαρά για να είναι πιο ελαφριά.
Και τέλος φτασαμε στο ντρέσινγκ της σαλάτας μας.
Μπορείτε να βάλετε μόνο μαγιονέζα πλήρης ή με λίγα λιπαρά.
Άλλο ένα αγαπημένο μου ντρέσινγκ είναι το εξής: Βάζουμε σε ένα μπολάκι 5 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα 2 κουταλάκια του γλυκού ketchup , 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, 1/2 κουταλάκι του γλυκού λάδι , λίγο αλάτι και πιπέρι.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι η σώς να πάρει ένα ελαφρύ σομόν χρώμα.
Άλλο ένα μυστικό μου είναι η σαλάτα κηπουρού η φάρμας,είναι απίστευτη με την σαλάτα ζυμαρικών και μπορούμε να παραλείψουμε την πιπεριά και τα καρότα που προανέφερα.
Όπως καταλάβατε εκτός απο τα μακαρόνια που θέλουν βράσιμο όλα τα υπόλοιπα υλικά μας είναι ωμά οπότε ο μόνος χρόνος που αφιερώνουμε είναι στο κόψιμο,πράγμα που μπορούμε να κάνουμε και όση ώρα βράζουνε τα ζυμαρικά μας έτσι ώστε να μειώσουμε τον χρόνο μας.
Τα βάζουμε όλα μαζί στο μεγάλο γυάλινο μπόλ ή κατσαρόλα όπως είπαμε πριν και τα ανακατεύουμε καλά για να πάνε τα υλικά μας παντού και είμαστε έτοιμες!!!!!!!!
Η ποσότητα θα σας βγεί αρκετή και πιστέψτε με την επόμενη μέρα είναι ακόμα πιο νόστιμη γιατι έχουν δέσει τα υλικά.
Γι αυτό το λόγο εσείς φιλενάδες μου που θέλετε να την παρουσιάσετε σε ένα δείπνο, καλό είναι να την φτιάξετε ή το προηγούμενο βράδυ αλλιώς τουλάχιστον 6 ώρες πριν το δείπνο,για να μείνει στο ψυγείο και να είναι πιο γευστική.
Και να στε σίγουρες όποιος την δοκιμάσει θα την λατρέψει!!!!!!!!!!
Με αγάπη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου